tisdag 2 december 2008

Vad är det för fel på folk?

HUR tänker man och HUR i helvete har de lyckats? Tror nog att min häst skulle börja sparka om nån främmande människa skulle fiffla där bak.

Någon gång mellan söndag kväll och måndag vid 10-tiden har en häst misshandlats i området Hagen i Finspång i Sverige.
- På förmiddagen upptäckte ägaren att det droppade blod från en häst i hagen, säger polisens utredare Inger Bååv. Man trodde att såret var ytligt till en början men det kan finnas skador längre in. Veterinär ska undersöka hästen under onsdagen.
Dådet är det tredje i sitt slag på kort tid och skedde även detta i Finspångstrakten.
Ensligt belägen gård- Det skedde ocks å på en ensligt belägen gård, säger Inger Bååv. De två sista gårdarna som utsatts ligger väldigt nära varandra med två och en halv mil emellan.
Hästen som skurits denna gång har inte avlidit, som skett i ett tidigare fall som NT skrivit om. Den 8-9 oktober fann man en häst död i en hage i Skrämman norr om Regna. Stoets livmodern och hela innanmätet hängde utanför kroppen och man fann vid obduktion att ett 40 centimeter långt föremål förts upp i hästens slida. Det andra dådet ägde rum i Erstorp i Finspång. Även här hade en häst skurits i slidan. Hästen hade dock ett ytligare sår.
Den 1-2 november skadades ett sto i Linköping. Denna gång fann man hästen med skador på benet och i slidan. Händelsen är polisanmäld som djurplågeri.
Samma gärningsman?Polisen vill inte uttala sig om huruvida man misstänker att en och samma gärningsman utfört djurplågerie.
- Det kan det vara. Samtidigt är det en sådan sak som kan smitta av sig och inspirera andra, säger Inger Bååv.
Polisen medger att en man som tidigare är misstänkt för liknande brott figurerar i utredningen. Mannen står åtalad för att ha utsatt djur för liknande misshandel i Dalarna november 2007. Han är nu bosatt i Linköping.
Mannen medverkade nyligen i TV3:s program program Insider där han intervjuades om sin inblandning i brotten. I rättegång mot mannen kommer bevis i form av DNA och fotavtryck att användas. Mannen är dock inte misstänkt för djurplågerierna i Finspång. Några spår i form av DNA eller liknande har inte polisen i dessa fall.
Polisen vill gärna höra från personer som sett någonting misstänkt i de områden där brotten skett.
- Det verkar inte troligt att gärningsmannen kommit och gått förbi. Det borde vara någon som kommit i ett fordon, säger Inger Bååv.
Eventuella iakttagelser kan ges till våldsroteln hos Norrköpingspolisen.

2 kommentarer:

maja sa...

men fy helvete. skulle jag få tag på jävlarna skulle jag själv sticka in en kniv på exakt samma ställen som hästarna.

Rita sa...

alltså visst är det sjukt? Vad fan tänker de? "Pjah, vad ska vi hitta på ikväll då?" jag blir så förbannad så förbannad så Ö%¤&//##¤