tisdag 2 december 2008

Vad är det för fel på folk? #2

Eller det här? Hur jäkla känslolös kan man egentligen bli.

Hästen Ametist skulle få spendera sina sista år på en trevlig gård. Men blev i stället troligen offer för svartslakt. - Det är förfärligt, säger förra ägaren Elisabeth Jogmark.

Sista gången hon såg den 14-åriga vallacken Ametist var när hon i maj skänkte bort honom till vad hon trodde var en pålitlig och snäll hästtjej.Efter ett tag fick Elisabeth Jogmark reda på att den 25-åriga kvinnan egentligen är vd för ett skånskt slakteri som varit i blåsväder flera gånger.Sedan dess är Ametist spårlöst borta.
"Svarade korthugget"
- En gång fick jag tag på henne, men då svarade hon korthugget och vägrade att ens skicka en nytagen bild på Ametist så jag vet att han lever, säger Elisabeth Jogmark uppgivet.Kvinnan som svarade på annonsen Elisabeth satt ut berättade att hon och hennes pojkvän höll på att renovera sin gård.Ametist skulle kvinnan ha som sällskap till sin andra älskade häst.Men någon gård finns inte. Adressen kvinnan uppgett på kontraktet var falsk och telefonnumret gick till en tysk telefonsvarare.
Har spanat på plats
När Elisabeth desperat försökte få tag på kvinnan spårade hon henne till slut till det skånska slakteriet.- Jag har själv varit nere flera gånger och spanat. Det verkar inte som om allt står rätt till.
Elisabeth misstänker att Ametist har fallit offer för svartslakt och har gjort en polisanmälan.Den har följts upp av flera anmälningar från personer som också skänkt hästar till samma kvinna, och som nu inte heller får se sina djur.
- Det kan mycket väl vara så att anmälaren har rätt i sina misstankar, men beroende på vad som kommer fram i förhöret kan det vara svårt för oss att styrka att så skett, säger utredningsbefälet Thomas Tell vid polisen i Alingsås till Skånska Dagbladet.
Ärende för polisen
Ärendet har nu överlämnats till polisen i Växjö. GT har förgäves sökt kvinnan för en kommentar. Hennes pappa säger dock på telefon att Ametist lever, men vill inte berätta var hästen finns.

Ametist

Inga kommentarer: