lördag 9 mars 2013

Klä din häst rätt!

Vi behöver bra och tåliga vinterttäcken till våra hästar, dels för att vi bor i ett kallt land vintertid och dels för att täcket ska tåla slitage såsom regn och sno, hästkompisars bitande.

Vi har testat ut vilka "kläder" som är billigast bäst. För du är ju verkligen skyldig att se till att din häst har bekväma kläder på sig, kan inte vara roligt och trevligt att gå omkring med ett hästtäcke som sitter fel.

Största felet är
FEL STORLEK. De flesta köper för stora täcken till sin häst, vilket i sin tur leder till att täcket åker bakåt och börja skava och slita på bogarna. Kontrollera att storleken faktiskt är den rätta, täcket ska sluta precis där baken slutar.

FEL MATERIAL. Tänk på vad det är för material i innertyget. Jag rekommenderar polyester eller nylon fyllning, ett glansigt innerfoder som glider och är följsamt. Jag har aldrig på ett fleecetäcke under yttertäcket! Fleece har en tendens att fastna och göra det obekvämt för hästen.

För en värd peng kan jag rekommendera

AMIGO INSULATOR innetäcke. Horseware är känt för sina fantastiska täcken och ett Amigo innetäcke kostar runt 60-100 euro, helt klart väl spenderade pengar då täcket håller bra och är enkelt att tvätta. Du kan välja mellan tre olika tjocklekar, 150g, 200g och 500g.
 
 
 Sen toppar man detta med ett vintertäcke med samma fyllning, polyester eller nylon. Kan vara av vilket märke som helst, ett bättre vintertäcke med hals kostar runt 120 euro. Köper du ett vintertäcke av kvalite kostar det allt mellan 150-500 euro.





Inga kommentarer: