onsdag 16 september 2015

Kokkola hopptävling

I helgen åkte vi iväg på hopptävling. Igen.
Vår fröken har nu blivit så ivrig på att tävla och hon har ett bra tävlingshuvud så det är bra!
Det är ju också väldigt roligt att åka ut och tävla! Vi har blivit goda vänner med andra "ponnyföräldrar" och deras ponnyryttare. Vi hejar på varandra och vi är alltid lika glada när det går bra för deras tjejer. Viktigt att man stöttar och uppmuntrar sina tävlingskolleger. Bra sportmanship med andra ord! Det finns en hel värld därute på tävlingarna... människor, hästar så till förbannelse, fika, shopping, stress, nervositet... Men ååå så roligt det är!
Tävlingen i Kokkola då? Jo Ida startade 90 cm med ett felfritt resultat, vilket ledde till en rosett. Hon var jättenöjd! Efter 90 cm's klassen ville Ida prova på 100cm. Så, okej varför inte. Jag efteranmälde elvaåringen till klass 3. Eftersom Ida rider c-ponny är chansen rätt så stor att hon startar i början (förkortad kombination åt små ponnyer) och det gjordes hon även så i 100 cm.
Nu började jag bli nervös! Men Sky, den lilla ponnyn med det enorma hopphjärtat. Han klippte hinder efter hinder utan att blinka. Han till och med taxerade med ett travsteg på hinder nr 6 :-)
FELFRITT! Vi var så glada!
Lotta efteranmälde också till 100cm (hennes första) och hon red så jävla bra!! Hon red och drev hela banan och hennes ponny Pony hoppade jätte snyggt! Tyvärr kom de lite väl nära hinder nr 4 så det blev en rivning där, men det spelar ingen roll, Lotta red kanon! Hon är ju bara 10 år gammal!!

Nästa tävling blir i Ypäjä nu inkommande helg fredag-lördag 18-19.9.2015
Semifinal klassen till Helsinki International HorseShow är på lördag. Håll tummarna våra vänner, att flickorna och ponnyerna är på topp och kör en dunderbana som ger dem en finalplats till HIHS 2015!!